Daniel Ewald, landscape architect MNLA

Programanalyse Espern

20131012-111413.jpg

Espern og godsområdet i Hamar omfatter hele 250 000 m2 og er gjenstand for en rekke diskusjoner i gjeldende kommuneplan. En stor del av godsområdet samt tidligere industriarealer og uutnyttet fylling er regulert til boligutvikling. I møte med stedet er det en rekke åpenbare problemstillinger som oppstår.

20131012-112851.jpg
For det første er det hvordan den nye bydelen, som effekten av dette vil bli, vil forholde seg til resten av byen med tanke på bygningsstruktur og typologi. Det nytter lite med en byutviklingsplan som øker et allerede fragmentert bybilde i denne delen av Hamar; her må det skapes sammenheng og tydelighet. I tillegg er det blant annet problematikken rundt en tilsvarende fragmentert og tildels utilgjengelig grønnstruktur samt naturreservatet, som ligger regulert rett inntil fyllingskanten.

20131012-111842.jpg

I en periode fremover nå vil vi arbeide med volumstudier i digital og fysisk modell for å spikre en overordnet struktur før vi går ned i detalj på ulike delområder.
20131012-105612.jpg

Filed under: Analyses, , , ,

One Response

  1. […] Som nevnt tidligere er det en rekke føringer for området – både regulerte bygningshøyder, fredede bygninger, forholdet til Åkersvika naturreservat, “mjøsgløtt” (siktakser i nord-sydlig retning) og en planlagt forbindende strandpromenade. Vi bestemte oss tidlig for å utvikle bygningsstrukturen i henhold til eksisterende retninger og strukturer i byen – for oss er det naturlig i et historisk perspektiv, men ikke minst også for å få en økt lesbarhet i byveven mot øst, heller enn å øke det fragmenterte uttrykket. Samtidig foreslår vi å plassere en skole her, da det vil bli en markant befolkningsvekst i området, og nærmeste barne- og ungdomsskole er henholdsvis 1,7 og 2,2 kilometer unna. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Magasinet KOTE
BIM for landskap

Calendar

October 2013
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
%d bloggers like this: