Daniel Ewald, landscape architect MNLA

Master – Førsteinntrykk av stedet, progresjon

IMG_5047

I uken som har gått har jeg foretatt første befaring på stedet – jeg rakk akkurat første snøfall – og sammenfattet offentlig tilgjengelige ressurser til analysearbeid. I denne omgang benyttet jeg meg av videoopptak heller enn fotografering, slik at jeg kunne tenke høyt mens jeg undersøkte området. Spesielt naturtyper og kulturlandskapet generelt er viktige momenter i landskapsanalysen, da Nesoddparken befinner seg i et landskap av svært høy kulturhistorisk interesse (se faktaark fra Miljødirektoratets naturbase for mer informasjon her).

Videre har jeg hatt første møte og veiledning med hovedveileder for oppgaven, samt møte og omvisning på Nesoddparken med daglig leder. Sistnevnte viste vei til en rekke relevante plandokumenter fra kommunen som har klare ambisjoner og premisser for fremtidig utvikling av området – i det minste i forhold til næringsutvikling. Stedsutvikling i et større perspektiv er en annen utfordring, såvel som bevaring av de ovennevnte landskapskvalitetene.

Jeg har også rukket å lese Ian Thompson sin utmerkede bok “Ecology, Community and Delight: An Inquiry into Values in Landscape Architecture“, som tar fatt i det forfatten beskriver som “trivalent design” som utgangspunkt for vellykkede prosjekter: en sammenfatning av økologiske, samfunnsmessige og estetiske verdisett. Min arbeidstittel er direkte derivert fra denne boken – “Nesoddparken. Økologi, form og felleskap”. Anbefalt lesning for alle landskapsarkitektspirer og tilgrodde profesjonelle.

Filed under: Books, Master thesis, , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Magasinet KOTE
BIM for landskap

Calendar

January 2014
M T W T F S S
« Nov   Feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
%d bloggers like this: